Q & A

Over de interactieve webinars

Hoe verloopt zo’n een webinar concreet?

Van zodra je de link hebt gekregen, kan je inzoomen. We starten stipt om acht uur. De gastvrouw leidt de bijeenkomst in en stelt de experte van de avond voor. Vervolgens wissel je in subgroepen van drie kort uit over hoe je instapt en waar je benieuwd naar bent. Jullie worden terug gehaald naar de centrale ruimte en krijgen gedurende een half uur een uitleg, een verhaal, een handleiding, stappen plan. Tijdens de presentatie, kan je vragen noteren in de chat. Na het plenaire stuk is er opnieuw kort uitwisseling in groepjes. deze keer met de bedoeling om even te bekomen. En om eventuele vragen te formuleren. Het webinar wordt afgerond met tijd voor Q&A (live en vanuit de chat) én een oogstmomentje. 

Wie zijn de experten?

De experten zijn dames (en af en toe een heer) die als professional werken rond het thema dat we voor die week gepland hebben. Het zijn deskundigen in hun vak. Die een eigen praktijk, zaak en/of onderneming hebben in ‘zinder-dingen’ in de ruime zin. De deskundigen die meedoen aan de Secret Summer zijn zorgvuldig door ons gekozen en gebrieft. We geven hen graag een platform omdat we geloven dat ze waardevol werk doen. Je vindt hun gegevens bij programma.

 

Waarom worden de webinars opgenomen?

We nemen de webinars op om vrouwen de gelegenheid te geven om op een ander moment te kijken. Niet iedereen kan zich vrij maken tussen 20u00 en 21u30. De opnames blijven gedurende de hele week ter beschikking. Tot aan de vrouwencirkel van zondagavond. Enkel de plenaire delen worden opgenomen. Het uitwisselen in subgroepen blijft onder de deelneemsters.  

 

Wat met de veiligheid, privacy en respect?

Veiligheid, privacy en respect zijn voor ons belangrijke aandachtspunten. Wij doen alles wat in ons vermogen ligt om die te garanderen. Onder andere: Elke vrouw die een ticket koopt, zoeken we op op linkedin/facebook/instagram. Als we ze nergens terug vinden, nemen we even contact op. Elke deelneemster moet zich registreren voor een zoom-sessie. Niemand kan zomaar instappen. We sturen de registratie-link pas tien minuten voor aanvang door. Tijdens een webinar vragen we op twee momenten expliciet om je camera op te zetten, telkens tijdens de uitwisselmomenten in kleine groep. In de bevestigingsmail van webinars én van de cirkels staan spelregels vermeld. Indien die niet gerespecteerd worden, ondernemen we gepaste actie. Aarzel niet om ons daarop attent te maken.  

Over de virtuele cirkels

Waarom kan je niet meedoen aan de cirkels als je voor een weekticket koopt?

Een cirkel werkt het best, als deelneemsters zich voor een langere tijd en meerdere keren engageren. Als je samen een tijdje op pad gaat. Daarom kiezen we ervoor om de cirkel enkel open te stellen voor vrouwen die minstens voor een maand intekenen.

 

Hoe dikwijls moet je dan deelnemen?

Niks moet. Het is vakantie. 😉 Je mag deelnemen zo vaak als je wil. En tegelijk is het wel zo fijn voor jezelf en voor de andere cirkelende dames als je minstens één keer per week mee aansluit.

 

Zit ik altijd bij de zelfde vrouwen en facilitatrice?

Nee. We gaan niet met vaste cirkelgroepen werken noch met vaste hoedsters. Wellicht zal je elke keer met dames cirkelen die je al eerder tegenkwam (tijdens een webinar en/of en vorige cirkel) en zullen er ook -zeker in het begin- telkens nieuwe gezichten zijn. De facilitatrices engageren zich voor het begeleiden van een reeks cirkels. En hebben ook geen vaste groep. Een formule die het vertrouwd en spannend maakt.

Over de online bar

Waarom is de bar gratis?

SenXsualiteit is een spannend onderwerp en dit zomergebeuren is ook een avontuur. Uit ervaring weten we dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om daar zomaar in te stappen, zelfs al is de goesting er. En omdat we graag zoveel mogelijk vrouwen verwelkomen. En tegelijkertijd geen enkele vrouw willen pushen of overdonderen, organiseren we informele babbeltjes bij een kop koffie of een glas wijn. Geen entrée-geld, geen aankoopverplichting. Gewoon gratis, onder vrouwen. De allerlaagste drempel die we kunnen bedenken.

 

Hoe werkt het?

Je kijkt even na op welke uren de bar open is. Je klikt op de registratielink en je zoomt in. Ik zit al aan een tafeltje in de virtuele bar. Met een kop koffie of een glas wijn. Ik zit daar alleen, mogelijks met een andere vrouw of vrouwen. Als ik alleen ben, beginnen we direct een babbeltje. Als er al andere vrouwen zijn, dan maken we contact en dan stap je op je eigen tempo mee in het gesprek dat gaande is. Op eender welk moment kan je ons koffie/wijnmoment afronden en weer weg gaan. Je bent ook heel welkom om samen met een andere vrouw in te zoomen. De tafels in het virtuele café zijn heel groot.   

Contact

Een initiatief van

schoentje.png

Fluisterfestival

Foto credits:

Alice Alinari

Vizerskaya

Pexels.com

Dainis Graveris

Anna Shvets